КАКО ЈЕ ВЕЛИМИР ЖИВОЈИНОВИЋ ДОБИО НАДИМАК БАТА

pre godinu

Легендарни глумац Велимир Бата Живојиновић напустио нас је на данашњи дан прије четири године, а анегдоте из његовог живота и богате глумачке каријере никада нису престале да интересују јавност. Бата Живојиновић рођен је 05. јуна 1993. године у Кораћици у подножју Космаја, а остварио се у преко 400 телевизијских и

Легендарни глумац Велимир Бата Живојиновић напустио нас је на данашњи дан прије четири године, а анегдоте из његовог живота и богате глумачке каријере никада нису престале да интересују јавност.

Бата Живојиновић рођен је 05. јуна 1993. године у Кораћици у подножју Космаја, а остварио се у преко 400 телевизијских и филмских улога. Био је главни лик у великом броју филмова, а остварење "Валтер брани Сарајево" донијело му је огромну популарност у Кини.

Надимак Бата, који га је пратио током читаве каријере, добио је у периоду похађања средње глумачке школе у Нишу. Директор школе био је његов имењак и чувени пјесник Велимир Живојиновић Масука. С обзиром на то да су им се због истог имена и презимена често мијешале поштанске пошиљке и преписке, директор Масука позвао га је једног дана у своју канцеларију и рекао: "Мали, од данас ће на твојим писмима уз име и презиме стајати надимак "Бата", а на мојим "Масука"". Тај надимак га од тада није "напуштао" и пратио га је током читавог живота.

Бата је преминуо 22. маја 2016. године у 82. години у болници Свети Сава усљед посљедица гангрене, срчане слабости, анемије и дијабетеса.