ЈАХОРИНА УЛТРА ТРЕЈЛ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ВИКЕНДА

pre 9 meseci

Такмичари ће ове године моћи да се опробају у четири трке различите дужине - ултра, макси, миди и мини трејл.

Међународна трка "Јахорина ултра трејл" биће одржана за викенд, 25. и 26. јула, први пут у организацији Олимпијског центра "Јахорина".

Такмичари ће ове године моћи да се опробају у четири трке различите дужине - ултра, макси, миди и мини трејл, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

Tрке ултра и макси почеће у суботу у 6.00 часова, а миди и мини у 8.00 часова.

- Старт и циљ свих трка је испред хотела "Вучко", а све руте имају окрепне станице са послужењем, дежурне екипе цивилне заштите, санитет у случају потребе. Безбједност је на првом мјесту и комплетан догађај је прилагођен условима и мјерама с циљем спречавања ширења вируса корона - наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су  у "Јахорина ултра трејл" укључени и волонтери, који несебичним радом и залагањем доприносе да ова трка и задржи епитет најбоље у БиХ.

Пријаве за волонтере су у току на сајту "Јахорина трејл" /jahorinatrail.com/.

Наградни фонд за најспретније и најбрже ове године је 5.000 КМ, док су се за остале награде побринули спонзори такмичења.

- Остварено је партнерство са "Ред бул 400: Игман", а обновљена су партнерства са тркама које су чланови свјетског трејл тура, а то су "Кападокија", "100 миља Истре" и "Ултра трејл Випава валеј", па ће неки од побједника овог "Јахорина ултра трејла" добити бесплатну котизацију за ове трке - наводи се у саопштењу.

Највећи новитет овогодишњег такмичења је присуство једног од најпознатијих свјетских тркача Јовице Спајића, који ће присуствовати такмичењу, дружити се са учесницима, одговарати на питања и предавањем представити лично богато трејл искуство.

Из Олимпијског центра "Јахорина" напомињу да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић недавно посјетио Јахорину, том приликом обишао дио стаза овогодишњег "Јахорина ултра трејла" и увјерио се у њихову атрактивност, чак и трчао, те на тренутак искусио како је то бити тркач на олимпијским стазама.

(СРНА)