ИНТЕРВЈУ СА СТРУЧЊАКОМ ЗА ЕСТЕТСКУ МЕДИЦИНУ, ДОКТОРОМ ДАЛИБОРОМ КОВАЧЕВИЋЕМ

pre godinu

Данас је естетска медицина најпопуларнији начин уљепшавања  и подмлађивања, како код жена тако и код мушкараца. Доктор Далибор Ковачевић је специјалиста анестезиологије  са реанимацијом и члан Сесиам удружења, односно Удружења доктора естетске медицине Србије. - Шта значи естетска медицина данас?   Естетска медицина данас представља нови приступ и начин  размишљања, у

Данас је естетска медицина најпопуларнији начин уљепшавања  и подмлађивања, како код жена тако и код мушкараца.

Доктор Далибор Ковачевић је специјалиста анестезиологије  са реанимацијом и члан Сесиам удружења, односно Удружења доктора естетске медицине Србије.

- Шта значи естетска медицина данас?  

Естетска медицина данас представља нови приступ и начин  размишљања, у смислу његовања коже лица и тијела, превенцији старења, одржавању квалитета и лијепог изгледа коже  и дубљих структура.  У естетској медицини се коригују и неправилности на неинвазивни начин , по чему  се разликује од естстске хирургије, гдје се примјењује скалпел и једна од врста анестезије. У естетској медицини се користи игла и шприца. Од недавно, естетска медицина постоји као специјализација, самим тим је стављен акценат на њену важност  у свијету медицине.

- Колико је третман хијалуронским филрерима ствар тренда, а колико ствар потребе?

Хијалуронски филери су иновација којом се постиже  осим физичког и психичко  задовољство пацијената. У највећем  броју случајева заиста постоји потреба за корекцијом. Данас је естетска медицина најпопуларнији начин  уљепшавања  и подмлађивања, како код жена , тако и код мушкараца.

- Којим естетским захватима се жене најчешће подвргавају и колико често су мушкарци заинтересовани за естетске захвате?

Код жена је најчешће  примјиењивана естстска процедура увећање усана, волумена и облика, потом корекција бора чела и јагодице. Мушкарци данас све више воде бригу о свом изгледу, тако да је потреба за кориштењем неких од естетских процедура све већа. Погрешно  је мишљење да су естетске процедуре намјењене само за жене, јер код мушкараца можемо  постићи мужевнији  изглед, осим поништавања  набораности, раде се и друге процедуре попут наглашавања  виличне  кости, подизање тонуса лица, као и његовање и пилинзи коже.

- Шта је са болом, да ли третмани са собом носе одређене нелагодности?

Неке процедуре нису болне, а за већину третмана се употребљава анестезија, локална, топикална, регионална, као и лед. На тај начин  се бол окупира и смањује страх код пацијента.

- Колико се хијалурон задржава испод коже?

Постоји много врста хијалуронских филера, различитих  произвођача, њиховог квалитета, концентрације и умрежености , намјењеност регији лица и тијел за апликацију. Самим тим је трајање филера различито.За одређену процедуру и корекцију бира се адекватан хијалуроснски филер, а његово трајање је од неколико мјесеци до 2 године.

- Колико пута може да се убризгава?

Хијалуронски филер може да се користи до кад има потребе и индикације за том процедуром.

- Радите и вампирски фацелифтинг? Можете ли нам детаљније објаснити о чему је ријеч?

ПРП Плателет Рицх Пласма- плазма богата тромбоцитима. То је третман подмлађивања властитом крви, на начин  да се узме венска крв, центрифуговањем одвоји плазма и тромбоцити која се користи за третман подмлађивања. Тромбоцити и фактори раста активирају матичне челије , а те матичне ћелије  помажу стварање новог колагена и крвних судова, обнављање и побољшање  оштећене  коже,  те успоравају и поништавају знакове старења. Користи се и код ћелавости, спортских повреда.

- Колико је третман захтјеван, колико траје?

Третман за пацијента није захјеван, процедура са припремом траје око 40минута.

- Да ли је љубав према послу којим се бавите у ствари вас покретач да будете добри у томе што  радите?

У сваком послу можете  бити добри и успјешни , само ако волите оно што радите. Немојте имате страх за третмане, ако ће вас нешто  учинити  срећним, немојте да оклијевате.