ИГОР КОКОШКОВ НОВИ ТРЕНЕР ФЕНЕРБАХЧЕА

pre 10 meseci

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков званично је постао нови тренер Фенербахчеа.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков званично је постао нови тренер Фенербахчеа, саопштио је турски клуб.

Како је наведено на сајту клуба из Истанбула, уговор са Кокошковим потписан је на три године.

- Нови тренер Фенербахче један је од најцјењенијих тренера у Европи. Представљао је европску кошарку у НБА лиги дуги низ година и остварио велике успјехе, а освојио је и Европско првенство са репрезентацијом Словеније - наводи се у саопштењу.

Српски тренер истакао је да је веома срећан и узбуђен што је преузео турски тим.

- Веома сам узбуђен због ове прилике. Свјестан сам историје и традиције Фенербахчеа, знам и колико навијача има. Може се рећи да је Фенербахче један од највећих клубова на свијету. Осјећам одговорност према навијачима и људима који су ме довели на овај важан задатак. Даћу све од себе, покушаћу да употријебим своје вјештине, знање и искуство како бих постигао успјех на који је овај тим навикао. Знам да навијачи Фенербахчеа воле кошарку, зато ћемо покушати да учинимо све да их усрећимо освајањем трофеја - рекао је Кокошков.

Игор Кокошков ушао је у историју НБА лиге као први тренер, рођен ван простора Сједињених Америчких Држава, постављен за главног тренера једног тима у НБА лиги. У Европској кошарци самостално је водио репрезентације Грузије и Словеније, а од новембра прошле године обавља функцију селектора кошаркаша Србије. На клупи Фенербахчеа наслиједиће прослављеног српског тренера Жељка Обрадовића.