ФРАНЦУСКА БИ МОГЛА ДА ПРОДА МОНА ЛИЗУ ДА НАДОКНАДИ ГУБИТКЕ

pre godinu

Француска би могла да надокнади своје финансијске губитке услијед пандемије вируса корона продајом Мона Лизе, предложио је извршни директор технолошког завода Стефан Дистингвин (Stéphane Distinguin). Дистингвин, оснивач технолошке компаније Фаберновел, објаснио је да би Француска требало да "прода породични накит" за најмање 50 милијарди еура. Како је навео: "Слика се

Француска би могла да надокнади своје финансијске губитке услијед пандемије вируса корона продајом Мона Лизе, предложио је извршни директор технолошког завода Стефан Дистингвин (Stéphane Distinguin).

Дистингвин, оснивач технолошке компаније Фаберновел, објаснио је да би Француска требало да "прода породични накит" за најмање 50 милијарди еура.

Како је навео: "Слика се лако помјера, па ју је лако и продати. А имамо пуно слика ... Године 2020. новац морамо наћи тамо гдје се он налази. Па продајте породични накит".

Према његовим ријечима, цијена је суштина проблема и главни предмет оспоравања. "Цијена мора бити луда да би операција имала смисла", каже овај предузетник и додаје да би правно и технички, ово рјешење имало многе предности, и да би омогућило Француској и Лувру да задрже контролу над сликом.

Још увијек нису забиљежене реакције надлежних на ове изјаве и потенцијалну продају најпознатије слике на свијету.

(Tanjug)