ФИЛМСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ НА ОТВОРЕНОМ У СОКОЦУ

pre 9 meseci

Дводневни биоскоп на отвореном, који се организује у оквиру пројекта „Информиши се, уреди, приреди: Соколац филм фестивал“, почеће вечерас у дворишту Средњошколског центра „Василије Острошки“

Дводневни биоскоп на отвореном, који се организује у оквиру пројекта „Информиши се, уреди, приреди: Соколац филм фестивал“, почеће вечерас у дворишту Средњошколског центра „Василије Острошки“.

У реализацију пројекта који организује Омладинска банка општине Соколац укључени су млади људи који ће, кроз волонтерски рад, становницима ове локалне заједнице омогућити гледање филмских пројекција.

- Претходних неколико дана радили смо на уређењу школског дворишта гдје смо, између осталог, поставили и клупе које су намијењене публици током филмских пројекција и оне ће, по окончању нашег пројекта, остати на располагању становницима Сокоца. Пројекција филмова трајаће двије вечери, 24. и 25. јула, програм ће почињати у 21 час и планирано је приказивање четири филма - рекла је координатор пројекта Ања Крсмановић.

Крсмановићева додаје да ће, због тренутне епидемиолошке ситуације, пројекцијама моћи да присуствује највише 50 гледалаца, те да карата нема у слободној продаји.

- Нажалост, нисмо у прилици да позовемо све суграђане да нам се придруже на платоу код школе током приказивања филмова. Карте које смо имали на располагању одлучили смо поклонити људима који су, својим гласовима, омогућили реализацију пројекта и на тај начин захвалити им се на подршци коју су нам пружили од самог почетка - казала је Крсмановићева.

Пројекат „Информиши се, уреди, приреди: Соколац филм фестивал“ подржан је од стране Фондације „Мозаик“, Владе Швајцарске, Амбасаде Краљевине Шведске у БиХ, Општине Соколац и Средњошколског центра „Василије Острошки“.