ДРАГАН НИКОЛИЋ И МИЛЕНА ДРАВИЋ - СИНОНИМ ЗА ВЈЕЧНУ ЉУБАВ

pre 24 dana

Показивали су људима колико се воле, тек толико да свима врате вјеру у љубав и покажу им да увијек могу бити вољени онако како заслужују.

Не завршавају све велике љубави неславно као што је то случај у одређеним филмовима, романима. Неке од њих проживљавају бајку и препричавају се деценијама. Таква једна љубав била је и љубав Драгана Николића и Милене Дравић.

ФОТО: atvbl.com/ Милена Дравић и Драган Николић

Упознали су се на снимању филма "Хороскоп". Милена је била тада веома успјешна глумица, док је Гага Николић (како су га пријатељи вољели звати) био на почетку своје каријере. Говорили су да се љубав између њих није одмах родила, али да је пријатељство било више него очигледно. Драган је за тадашњи лист рекао: "Када сам јој пришао, имао сам утисак да ми је то стара колегиница коју дуго година нисам видео или нека девојка из комшилука коју познајем цео живот. Управо у томе јесте њена величина. Освојила ме је својом једноставношћу и нормалношћу и поред тога што је била веома позната.".

ФОТО: sr.wikipedia.org/ 1969. година - "Хороскоп"
ФОТО: Crni Bommbarder Portal/ Детаљи са снимања филма "Хороскоп".

1971. године овај познати пар одлучује да се вјенча на паузи снимања филма. Позивају за куму Јелисавету Секу Саблић и одлазе у Општину Врачар како би крунисали своју љубав.

ФОТО: ddl.rs/ Милена и Драган са снимања филма након којег су се и вјенчали.

Једно другом су на разне начине показивали поштовање, оданост и искрен однос. Ослонац, подршка за лијепе и оне мање лијепе ситуације никада није изостајала. Показивали су људима колико се воле, тек толико да свима врате вјеру у љубав и покажу им да увијек могу бити вољени онако како заслужују, али оно истинско вољење жене/мушкарца знали су само њих двоје, на шта је позната глумица изузетно била поносна, истакнувши у једном итервју да је њихова љубав остала много више од онога што су медији вољели писати о њима.

ФОТО: crnibombarder.com/ Драг Николић и Милена Дравић.

И поред велике љубави, Драган и Милена су били велики људи. Једном приликом када су хтјели купити аутомобил, на телевизији је био прилог о дјечаку који је био јако болестан и којем је требала хитна помоћ у виду финансијских средстава како би отишао на лијечење. Њихова реакција је била брза. Са пријатељем су, умјесто, у салон аутомобила отишли на адресу дјечака и дали му сав прикупљен новац како би одмах могао отићи на лијечење.

Драган Николић је умро 2016. године, и иза себе је оставио вјечан пламен - своја дјела која ће вјечно бити приказ свега што је учинио за српску кинематографију и српску културу, уопште. Милена га је на његовој сахрани назвала њеним херојем, а једна ствар која је говорила понајвише о љубави и љубави о једној жени и која ће увијек бити подсјетник како озбиљан шмекер воли своју жену, била је Гагина реченица: "А она једним погледом успе да ми помери свет и једном осмехом поправи дан. И онда ме питају зашто је волим.".
Милена Дртавић умрла је 2018. године и, такође, иза себе оставила бројна дјела која свједоче о њеној великој глумачкој каријери.

ФОТО: Wikipedia/ Милена и Драган симбол безусловне љубави.

Свима нама на крају овог текста остаје да се запитамо да ли су то куле и градови оно што нас усрећује и да ли је то поимање љубави о којој сви сањамо - раскош на све стране, али срце празно, или је љубав управо то да након напорног посла дођете кући, измамите осмијех, можда уморан, али искрен и будете ту кроз добро и зло?