ДОНАЦИЈА КЊИГА СРЕДЊОШКОЛСКИМ БИБЛИОТЕКАМА У СРПСКОЈ

pre godinu

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву покренуо је акцију "Књигом против короне" у оквиру које ће донирати више од 40 комплета књига средњим школама широм Републике Српске, издања овог факултета. Декан Филозофског факултета Пале Драга Мастиловић рекао је Срни да ће подјела комплета, у којима је око 70 књига, почети

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву покренуо је акцију "Књигом против короне" у оквиру које ће донирати више од 40 комплета књига средњим школама широм Републике Српске, издања овог факултета.

Декан Филозофског факултета Пале Драга Мастиловић рекао је Срни да ће подјела комплета, у којима је око 70 књига, почети у понедјељак, 4. маја.

Он је додао да је ријеч о различитим научним публикацијама у издању Филозофског факултета.

-То су књиге са научних скупова који се традиционално одржавају на факултету 15 година, радови Филозофског факултета објављени у `Часопису` који је излазио 1908. године, монографије, студије и остале књиге наших професора чији је издавач била ова високошколска установа- навео је Мастиловић.

Према његовим ријечима, циљ акције је помоћи рад школских библиотека, омогућити лакши приступ научној и стручној литератури наставном особљу и ученицима.

-У времену када се настава одвија путем различитих дигиталних платформи и уз помоћ електронских технологија, сматрамо да ће наше научне публикације помоћи колегама који раде у средњим школама да унаприједе своја знања и побољшају квалитет наставе- додао је Мастиловић.

Он је изразио увјерње да ће сви наставници, али и остали читаоци наћи нешто за себе у тим књигама, с обзиром на то да су у образовном смислу широко заступљени у области филозофских, филолошких, природно-математичких и политиколошких наука.

Мастиловић је напоменуо да ће запослени на факултету својим комби превозом достављати књиге на адресу средњошколских библиотека широм Српске.

(СРНА)