ДОМИНИК ТИМ ПОБЈЕДНИК АДРИА ТУРА У БЕОГРАДУ

pre godinu

Аустријски тенисер Доминик Тим побједник је првог Адриа тура, одржаног у Београду.

Аустријски тенисер Доминик Тим побједник је првог Адриа тура, одржаног у Београду, након што је у финалу савладао Филипа Крајиновића са 2:1 у сетовима.

Тим је, на прес конференцији послије меча, рекао да му трофеј није био главни мотив за долазак у Београд и изразио је захвалност Новаку Ђоковићу, његовој породици и осталим организаторима.

- Увијек је лијепо да освојите трофеј али то није био главни разлог да дођем овдје. Супер сам се провео, било је све у хуманитарне сврхе и мислим да је ниво тениса био веома висок. Захвалан сам Новаку, његовој породици и тиму што су учинили да се осјећам лијепо овдје. Овај формат такмичења чини мечеве неизвјесним, једном погријешите и у проблему сте - рекао је Тим.

Он је додао да из Београда одлази само са позитивним утисцима.

- Невјероватно, ово ми је први пут да сам у Београду и стварно сам се најежио. Лијепо смо провели вријеме и ван терена. Обишли смо стари и Нови Београд, а детаље остављамо за нас - нашалио се Аустријанац на крају.

На Доминикове ријечи надовезао се главни иницијатор одржавања Адриа тура и најбољи свјетски и српски тенисер Новак Ђоковић.

- Морао сам неке ствари да организујем као домаћин, а нешто је дошло и спонтано. Штета је што нисмо Доминика и остале стигли да изведемо на крстарење. Он је радио напорно претходних дана па је Београд искусио ноћу, што, такође, није лоше - рекао је Новак.

Адриа тур наставља се наредног викенда у Задру, а након тога караван се сели у Бања Луку (3. и 4. јул) и Сарајево (5. јул).