ДОДЈЕЛА "ДЕКАНОВЕ НАГРАДЕ" НА ФИЛОЗФСКОМ ФАКУЛТЕТУ

pre 10 meseci

На Филозофском факултету Пале данас је уприличена додјела Деканове награде студентима. Добитници овогодишње награде су Душан Пејић, Јована Ћирковић и Иванка Прелић.

На Филозофском факултету Пале данас је уприличена додјела "Деканове награде" студентима. Добитници овогодишње награде су Душан Пејић, Јована Ћирковић и Иванка Прелић.

Душану Пејићу уручена је Деканова награда као најбољем студенту генерације. Пејић је студент мастер студија на Катедри за србистику, са просјечном оцјеном 10 на оба циклуса студија.

Јовани Ћирковић и Иванки Прелић, студентима Катедре за русистику, уручена је Деканова награда за изванредни успјех на Међународној олимпијади из руског језика као страног. Јована Ћирковић освојила је прво мјесто и апсолутни је побједник Олимпијаде, а Иванка Прелић је освојила треће мјесто. Међународну олимпијаду организовао је Санктпетербуршки државни универзитет крајем прошле године, а на Олимпијади су учествовали студенти из више од 25 земаља из цијелог свијета.

Декан Филозофског Факултета Пале, проф. др Драга Мастиловић, честитао је студентима на изванредним резултатима, захвалио им на труду и доприносу промоцији Факултета, те пожелио много успјеха у даљем раду и усавршавању.