АУСТРИЈСКА АМБАСАДА ДОНИРАЛА 10 ТАБЛЕТ РАЧУНАРА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ УЧЕНИКЕ

pre godinu

Амбасадор Аустрије у БиХ Улрике Хартман уручила је десет таблет рачунара за социјално угрожене ученике у Средњошколском центру "Пале", како би на тај начин лакше пратили онлајн наставу. Хартманова је изјавила је Амбасада организовала прикупљање средстава за ученике у БиХ који немају могућност праћења онлајн наставе у ванредним околностима због

Амбасадор Аустрије у БиХ Улрике Хартман уручила је десет таблет рачунара за социјално угрожене ученике у Средњошколском центру "Пале", како би на тај начин лакше пратили онлајн наставу.

Хартманова је изјавила је Амбасада организовала прикупљање средстава за ученике у БиХ који немају могућност праћења онлајн наставе у ванредним околностима због појаве епидемије вируса корона.

- Уз помоћ аустријских предузећа у БиХ прикупили смо 10.000 евра од којих смо купили 120 таблета за 12 школа широм БиХ. Неки таблети су уручени, а остали ће бити током наредне седмице - рекла је Хартманова новинарима.

Она је навела да јој је драго што помажу школама и ученицима који немају потребна средства за праћење онлајн наставе, те изразила наду да ће им таблети бити корисни.

Директор Средњошколског центра "Пале" Недељко Газивода захвалио је Амбасади Аустрије у БиХ за вриједну донацију.

Он је истакао да је аустријска амбасада препознала проблеме и помогла донацијом таблета јер неки ученици нису били у могућности да прибаве одговарајући уређај за праћење онлајн наставе.

Газивода је рекао да ће таблети бити на добробит ученика да школску годину заврше на вријеме.

(СРНА)