АПЛИКАЦИЈЕ КОЈЕ МОГУ ОЛАКШАТИ УЧЕЊЕ- II ДИО

pre 10 meseci

Апликације су нам олакшале неке неизоставне дијелове свакодневнице, а добро је да знамо и како нам могу помоћи у студентским обавезама.

Мобилне апликације су саставни дио наших живота, помоћу њих одржавамо многе контакте, слушамо музику, уређујемо фотографије. На тај начин олакшале су нам неке неизоставне дијелове свакодневнице, а добро је да знамо и како нам могу помоћи у студентским обавезама. У даљем тексту доносимо још корисних апликација које могу убрзати и олакшати учење.

Боља организација времена и обавеза (My Study Life)

''Мај стади лајф'' је још једна сјајна апликација која ће нам помоћи да се боље организујемо, планирамо обавезе, испите или колоквијуме.  Можете је користити на мобилном телефону или рачунару, а након уноса својих података имаћете једноставан преглед свих задатака који су пред вама. Такође, прецизно можете обиљежити тачне називе испита, предмета, других обавеза и подесити подсједник како бисте све завршили на вријеме. Подаци које будете уносили ће се синхронизовати на свим уређајима које користите, а приступ имате и када сте ван мреже. Апликација је доступна у Гугл продавници.

Гласовни нотес (Voice notes - quick recording of ideas)

Ово је апликација је доступна у Гугл порадвници и у многим ситуацијама ће наш постати најбољи пријатељ. Често се деси да у тренутку када сазнамо нешто, добијемо неку идеју или нешто слично, то морамо запамтити, а знамо колико је то некад тежак посао у мору мисли и обавеза. ''Војс нотес'' ће нам послужити као наш гласовни нотес, гдје једноставно можемо снимити све што нам је потребно и имати кратки звучни запис који ће нас подсјетити на нешто што нам је битно. Све биљешке можемо распоредити по категоријама и обиљежити их различитим бојама.

Страни језици (Memrise)

Познавање страних језика нам може вишеструко користити, зато је увијек добро тражити различите начине учења и принаћи онај који нам највише одговара. ''Мемрајз'' је апликација преко које можете учити више од двадесет језика (шпански, њемачки, јапански, кинески, турски, руски...), уз кратке вјежбе током којих слушате изворне говорнике. У апликацији свакодневно можемо учити нове фразе, унаприједити слушање, вјежбати изговор и меморију и  поставити циљеве које желимо постићи  у учењу. Без обзира на тренутну ситуацију и чињеницу да је тешко планирати путовања, можемо искористити вријеме и научити много, а када отворе границе, путовати са новим знањем. Апликација је доступна у Гугл продавници.

Учење без ометања (AppBlock - Stay Focused (Block Websites & Apps)

Апликација ''ЕпБлок'' је доступна у Гугл продавници и она је  још један начин да постигнемо бољу концентрацију за вријеме учења. Знамо да је некада тешко задржати пажњу на градиву или неком другом задатку уз стални звук телефона и баш зато ће нам користити ова једноставна бесплатна апликација. Можемо подесити дане и вријеме када нам је потребно смањити активности на телефону, одредити које апликације и веб сајтове желимо ''утишати'' и која обавјештења угасити. Такође, можемо направити неколико различитих профила са засебним подешавањим, нпр. за радне и нерадне дане, боравак на факултету, у читаоници и слично.