ЗАВРШЕНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

pre 10 meseci

У акцији добровољног давања крви, која је организована на Палама, прикупљене су 43 јединице ове драгоцјене течности.

У акцији добровољног давања крви, која је организована на Палама, прикупљене су 43 јединице ове драгоцјене течности.
Акцију су организовали Општинска организација Црвеног крста Пале у сарадњи са Трансфузиолошком службом Болнице "Србија" у Источном Сарајеву и припадницима Оружаних снага БиХ стационираних у Касарни "Милош Обилић" на Палама.

Трансфузиолог у Заводу за трансфузију и медицину Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Мирна Милошевић Ашоња рекла је новинарима да је акција организована поводом 14. јуна - Међународног дана добровољних давалаца крви, те додала да је током пандемије вируса корона Болница имала много давалаца.

- Болница сада ради повећаним обимом, након што је завршено ванредно стање, а потребе за крви су све веће. Ова акција помоћи ће да попунимо залихе крви, које увијек морају бити на одговарајућем нивоу због сигурности и како бисмо омогућили адекватан рад болнице "Србија" - навела је Ашоња.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Пале Јелена Петровић изјавила је да је акција, за коју се пријавило око 50 давалаца, протекла уредно.

- Због вируса корона нисмо могли направити наше традиционално дружење добровољних давалаца, које се сваке године одржава на Јахорини, па смо одлучили да организујемо акцију и скромно обиљежимо наш Међународни дан - истакла је Петровићева.

(СРНА)