НА ЈАХОРИНИ ОТВОРЕН 7. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС “ЕЕМ 2021“

pre mesec

Сва предавања ће бити преношена уживо из конференцијске сале хотела Термаг и биће доступна на јутјуб каналу ЕЕМ2021 широј публици.

На Јахорини је отворен 7. Међународни Конгрес „Инжењерство екологија и материјали у процесној индустрији-ЕЕМ2021“ у организацији Технолошког факултета у Зворнику Универзитета у Источном Сарајеву. Конгрес окупља више од 200 истакнутих научника и стручњака из 31 земље и трајаће до петка, 19. марта.
„За конгрес је пријављено више од 200 учесника, који ће током три дана представити 228 радова“, истекао је декан Технолошког факултета у Зворнику Драган Вујадиновић. Конгрес је организован с циљем размјене идеја у области научних и технолошких истраживања, као и његовања сарадње државних институција, привреде и академске заједнице. „Учесници ће имати прилику да се упознају и остваре сарадњу са бројним колегама из своје или других сродних области истраживања и тиме унаприједе свој научни рад“, рекао је Вујадиновић.

Покровитељи овог Конгреса су Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Академија наука и умјетности Републике Српске, а суорганизатори су Савез инжењера и техничара Србије, Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду, Институт за физику Београд из Србије, Прехрамбено-технолошки факултет Осијек из Хрватске и Московски државни универзитет за производњу хране из Русије.
Радови учесника биће објављени у часописима Московског државног универзитета за производњу хране из Русије,  Хемијска индустрија Савеза хемијских инжењера Србије и другим стручним публикацијама.

Због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, Конгрес ће се одвијати кроз пленарна предавања, предавања по позиву и путем ZOOM платформе. Сва предавања ће бити преношена уживо из конференцијске сале хотела Термаг и биће доступна на јутјуб каналу ЕЕМ2021 широј публици.

Конгрес се одржава сваке друге године и до сада је прикупљено више од 1000 радова.

Извор: tfzv.ues.rs.ba

Пише: Анђела Короман, студент треће године Новинарства