20th CENTURY FOX ОД ДАНАС ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ

pre 9 meseci

20th Century Fox Теlevision од данас ће се звати само - 20th Теlevision

20th Century Fox, један од најпознатијих брандова у историји ТВ индустрије, од данас више не постоји. Дизни је објавио да ће се 20th Century Fox Теlevision од данас звати само - 20th Теlevision.

Потез је услиједио након што је Дизни избацио назив "Fox"из свих својих "20th Century Fox" филмова још у јануару. Иначе, Дизни је прошле године закључио уговор вриједан 71 милијарду долара и купио велики дио имовине компаније Фокс.

Славни лого и насловна картица, на којима су ријечи "20th Тelevision" постављене изнад рефлектора остаће исти, само што неће бити ријечи "century" и "fox".

Нови лого и графика појавиће се у новим епизодама ове ТВ куће које крећу од ове јесени. Старији наслови, који су већ емитовани прије ребрендирања, задржаће некадашњи лого и име.

Дизни је раније саопштио да је избрисао "Fox" из свега, јер би могло бити збуњујуће - наиме, преостала имовина Фокса, као што су Fox Entertainment, Fox Sports и Fox News, дио су корпорације Фокс која нема никакве везе са Дизнијем.

Дизни ће преименовати и друге ТВ студије: ABC Studios i ABC Signature Studios će postati ABC Signature, a Fox 21 - Touchstone TV.

20th Century Fox настао је 1935. године спајањем компанија Twentieth Century Pictures и Fox Films.

Створили су неке од најпопуларнијих и најомиљенијих филмова у историји Холивуда: Ратови звијезда, Умри мушки, Сам код куће, али и серије међу којима су и Симпсонови.

(РТРС)