120 УЧЕНИКА ПЈЕВА "НАЈБОЉЕ ЗА НАС"

pre godinu

Иако нису могли да се састају и пробе или концерте одржавају уживо, ученици и наставници музичке школе “Basics” из Источног Сарајева вриједно су радили мјесец и по дана на припреми и реализацији новог пројекта под називом “Најбоље за нас”.

Иако нису могли да се састају и пробе или концерте одржавају уживо, ученици и наставници музичке школе “Basics” из Источног Сарајева вриједно су радили мјесец и по дана на припреми и реализацији новог  пројекта под називом “Најбоље за нас”. Финални видео, у којем је учествовало 120 ученика ове школе је доступан свима који цијене квалитетну музику и талентоване младе људе.

Ријеч је о композицији коју је написао Ђорђе Јованчић, а ученике и наставнике предводи Ана Мариа Васиљевић.

Пројекат је реализован путем  “Оnline учионице”, wеб-платформе “Basics” школе за учење на даљину, која је од 16. марта, након што су затворене све школе у БиХ, постала званични систем реализације наставе у овој школи. Сви снимци забиљежени су мобилним телефонима, осим уводног дијела спота и кадрова снимљених дроном. Комплетну пјесму изводе ученици и наставници ове школе из својих домова у Источном Сарајеву и Сарајеву.

- Вирус корона се не шали и треба озбиљно да га схватимо, али не шалимо се ни ми када кажемо да су нам наши ученици и квалитет наставе на првом мјесту - казао је Ђорђе Јованчић, оснивач и директор школе.
Онлајн платформа за учење на даљину креирана је за пет дана и већ 16. марта је путем интернета почела реализација наставе.

- Управо је пројекат "Најбоље за нас" резултат рада свих ученика и наставника "Basics" школе путем ове платформе – навео је Јованчић.(nezavisne.com)